Påsktårta

Mandelmaräng och chokladgrädde är en läcker kombination.

Ingredienser 6 - 8 bitar

Botten:
4 st äggvitor
3 dl socker
180 g mandel
Fyllning/garnering:
3 dl vispgrädde
florsocker
150 g mörk choklad, 70 %
200 g physalisfrukter, 2 askar

1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Mal mandeln och blanda den med 2 dl socker.
3 Gör en maräng: Vispa äggvitan med en tredjedel (1/3 dl) av det resterande sockret. Tillsätt resten av sockret (2/3 dl) och vispa till en fast maräng.
4 Vänd ner mandelblandningen i marängen.
5 Spritsa eller bred marängen på bakplåtspapper till två bottnar cirka 20 centimeter i diameter. Enklast är att rita upp två cirklar på papperet först.
6 Grädda i ugn, 175 grader, 15–20 minuter.

Fyllning/garnering:
1 Hacka chokladen fint. Smält den i mikro eller över vattenbad till cirka 45 grader.
2 Vispa grädden, inte för hårt.
3 Rör ner en tredjedel av grädden i chokladen till en smidig chokladmassa. Vänd ner resten av grädden med stora luftiga tag. <P>

Montering av tårtan:
1 Stansa eller skär ett hål, cirka
7 centimeter i diameter, i mitten av den ena bottnen.
2 Spritsa eller bred ut chokladgrädden på den andra bottnen.
3 Hacka hälften av physalisfrukterna grovt och strö ut över chokladgrädden.
4 Lägg över bottnen med hål i och fyll hålet med hela physalisfrukter. Pudra med florsocker.

Recept från