Påskig fudge

Recept på påskig fudge. Välj dina favoriter bland godis och strössel att toppa med.

För 20 bitar:

Ingredienser

200 g mörk choklad (70 %)
1 dl kondenserad mjölk sötad
25 g smör
2 msk vispgrädde
2 dl nötter t ex valnötter och macadamianötter

Garnering:

godis, strössel, minimaränger, frystorkade hallon

15 minuter + 3 timmar i kyl

Påskig fudge – gör så här:

  1. Hacka chokladen och lägg i en skål över vattenbad. Tillsätt kondenserad mjölk, smör och grädde och låt smälta. Rör runt då och då.
  2. Grovhacka nötterna och blanda ner dem i chokladblandningen.
  3. Bred ut smeten i en form täckt med  bakplåtspapper, ca 20 x 25 cm. Strö över strössel, maränger och hallon och tryck till lätt. Ställ i kylen ca 3 timmar, tills det stelnat. Skär i bitar.
Fler recept med: Godis, Övrigt, Påsk