Redaktionens favorittryfflar.

För 40 st

Ingredienser

150 g choklad mörk
1,75 dl vispgrädde
65 g smör rumsvarmt
0,5 dl päronkonjak (Xanté)
200 g choklad mörk (70 %)
50 g choklad vit

Pärontryffel – gör så här:

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Smält chokladen i grädden. Rör om.
  2. Rör ner smöret. Tillsätt päronkonjaken. Häll i en bunke och låt stelna minst 3 timmar i rumstemperatur.
  3. Forma små kulor, som väger ca 10 g, med hjälp av 2 små skedar och händerna. Ställ kallt 2 timmar.
  4. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad. Häll den på ett fat. Rulla tryffeln i chokladen med hjälp av 2 små skedar. Lägg på bakplåtspapper efter hand.
  5. Smält den vita chokladen i mikro eller i vattenbad. Ringla den över tryffeln. Ställ kallt.
Fler recept med: Efterrätt och dessert, Jul, Övrigt