Vattenkrassen och gräslöken kan bytas ut mot 2 askar kryddkrasse.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 gul lök
4 päron (ca 450 g)
50 g rotselleri 1 bit
2 potatisar (ca 250 g)
1 vattenkrasse hackad, kruka
0,5 gräslök hackad, kruka
2 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
7 dl vatten
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Garnering:

vatten-, kryddkrasse eller gräslök

Tillbehör:

1 grovt valnötsbröd med en skiva ost

1. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar. Skala och skär sellerin och potatisen i bitar.
2. Värm upp oljan i en gryta eller kastrull. Fräs lök, päron och selleri ca 5 min. Tillsätt potatisen, smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning 1–2 min.
3. Tillsätt hälften av vattnet, koka upp och sjud soppan på svag värme ca 15 min. Ta grytan från värmen och lägg ner krasse och gräs­lök.
4. Mosa soppan till grov puré med mixerstav. Späd med vatten till önskad konsistens och koka upp. Garnera med klippt krasse eller gräslök. Servera med ostsmörgås.
Ca 428 kcal/portion varav ca 11 g fett, ca 73 g kolhydrater och ca 11 g protein.