Snälla, söta smaker med otippat gott knaper på rågflingor.

För 4 portioner

Ingredienser

4 stora saftiga päron, t ex Anjou
3/4 dl råsocker
1 krm vaniljsocker, helst äkta
2 dl rågflingor
2 tsk rapsolja
1 1/2 msk ljus sirap
1 krm kanel
1 krm kardemumma
4 dl gammaldags mjölk

20 min

1. Skala, kärna ur och grovhacka päronen.
2. Häll råsocker och vaniljsocker i en kastrull. Låt det smälta på medelvärme.
3. Tillsätt päronbitarna till kastrullen. Koka ihop till ett grovt mos 10 min.
4. Rosta rågflingorna gyllene i en stekpanna med olja och sirap. Tillsätt kanel och kardemumma, rör om och låt svalna.
5. Servera päronmoset i små skålar med mjölk och rostade rågflingor.