Päronmarmelad

Härligt god marmelad. Söndagsfrukosten blir till en smakupplevelse med en skiva danskt rågbröd, en bit mogen brie och päronmarmelad.

Ingredienser 5 dl

25 g ingefära, färsk
1 st citron, (0,75 dl pressad)
3 msk honung
1,5 kg päron, skalade och urkärnade
500 g syltsocker

1. Skala och kärna ur päronen. Skär i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull. Pressa citronen och häll saften över päronen.
2. Låt päronen koka upp och sjud på svag värme ca 10 min utan lock.
3. Skala och skär ingefäran i tunna strimlor. Blanda ner inge-färan, syltsocker och honungen i kastrullen och låt koka häftigt 2 min.
4. Ta kastrullen åt sidan och låt stå ca 5 min. Skumma marmeladen och häll upp i rengjorda, varma burkar.

Recept från