Det krävs en del socker för att gelén inte ska klibba ihop när man formar den till rullar.

För 60 rullar eller bitar

Ingredienser

9 gelatinblad
1 päron väl moget
1 dl vatten
75 g glykos
2,5 dl strösocker
1,5 tsk citronsyra
1 tsk rapsolja

Pärongelé — gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  2. Skala, kärna ur och mixa päronet till puré. Mät upp 1 dl. Koka vatten, glykos och socker till 140°. Tillsätt päronpurén och koka till 120°. Ta kastrullen från värmen.
  3. Lyft upp gelatinbladen och smält dem och citronsyran i blandningen.
  4. Olja bottnen av en form, ca 20 x ­30 cm, och lägg i ett bakplåtspapper med samma mått. Strö ut ett lager socker på bottnen, häll i päronblandningen och strö på socker. Låt stelna 1 dygn i kylen.
  5. Värm en kniv under rinnande varmt vatten. Torka den torr och skär gelén i smala strimlor, ca 1/2 cm. Vänd bitarna i socker och rulla ihop.