Pärongalette

Recept på en läcker paj som görs med färdig smördeg. Vill man göra den i förväg är den även god att servera rumstempererad.

Annonsen laddas.

20 min + 25 min i ugnen

Pärongalette

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg smördegen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Vik upp kanterna ca 2 cm, nagga bottnen med en gaffel.

2. Riv mandelmassan och blanda till en jämn smet med crème fraiche, 2 tsk kanel, 1 tsk kardemumma, vaniljpulver och ägg. Bred ut mandelkrämen över smördegsbottnen.

3. Kärna ur och skär päronen i 1/2 cm tjocka skivor. Blanda päronen med 2 tsk kanel, 1 tsk kardemumma och socker. Fördela päron­skivorna över mandelkrämen. Grädda galetten mitt i ugnen tills päronen mjuknat något och smördegen är frasig och gyllenbrun, ca 25 min.

4. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Recept från Allt om Mat