Bullarna är fyllda med en spännande smakkombination av färskost, päron och choklad. Pinjenötter och pärlsocker gör dem extra goda. Utgå ifrån grunddeg för vetebullar.

För 40 st

Ingredienser

1 sats grunddeg se recept nedan
40 pappersformar

Fyllning

2 päron stora
4 msk strösocker
100 g smör rumstempererat
200 g ricottaost eller annan färskost, t ex kesella
100 g choklad grovt hackad

Pensling

1 ägg
1 dl pärlsocker
50 g pinjenötter

1. Gör grunddegen. Klicka här för recept!
2. Fyllning: Skala och skär päronen i små tärningar och blanda dem med socker.
3. Dela degen i två delar. Kavla ut en del till en 35×50 cm stor platta. Bred hälften av smör och färskost på degen. Strö över hälften av chokladen (aver en sats på 40 bullar).
4. Fördela päronbitarna över degen och vik ihop degen från långsidan. Kläm ihop kanten och skär upp varje bit i ca 20 remsor. Tvinna och rulla ihop dem till bullar. Lägg dem i pappersformar. Gör på samma sätt med den andra deghalvan. Låt jäsa 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250°.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och pinjenötter.
6. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.