Paprikasåsen smakar också gott till stekt kött eller kyckling.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g torskfilé (MSC-märkt)
2 ägg
2 dl riven parmesanost
1 1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk smör

Sås

2 röda paprikor
1 msk smör
2 dl vatten
2 msk konc grönsaksfond
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

800 g kokt potatis
300 g sockerärter

25 min

Parmesanstekt torsk med paprikasås – gör så här:

  1. Paprikasås: Kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs den i smör i en kastrull ca 5 min. Tillsätt vatten, fond och peppar och låt koka under lock ca 5 min. Mixa såsen slät med mixerstav.
  2. Vispa upp äggen och blanda med ost, salt och peppar. Doppa fisken i blandningen. Stek den frasig i 2 msk smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  3. Servera den nystekta fisken med paprikasås, potatis och sockerärter.
Fler recept med: Övrigt