Parmesanpanerad kalvfilé med sommarsallad

Önskas billigare vardagsalternativ  kan kalven bytas ut mot fläskfilé.

1. Sallad: Vispa ihop dressingen. Borsta och skiva champinjonerna tunt. Blanda ner svampen i dressingen.
2. Dela gurkan på längden. Kärna ur med en sked. Skär halvorna i 2 cm tjocka skivor som delas på mitten.
3. Tärna mozzarellan, skölj tomaterna, skölj och snoppa rädisorna. Skölj och grovhacka salladen. Dela avokadon, kärna ur, skala och dela i mindre bitar. Blanda väl med svampen. Klipp över krasse.
4. Kalvfilé: Häll mjölet på en tallrik. Vispa ihop ägg, senap och timjan på tallrik nummer två. Finriv parmesanen och blanda den med ströbrödet på tallrik nummer tre.
5. Putsa kalvfilén. Skär den i 2 cm tjocka skivor som plattas ut till ca 1 cm. Salta på båda sidor.
6. Vänd köttet, först i mjöl, sedan i äggblandningen och sist i ostblandningen. Klappa in rikligt med panering.
7. Hetta upp oljan till 170° i en vid kastrull. Fritera 2–3 bitar åt gången, ca 2 min på varje sida, till paneringen är frasig och gyllenbrun. Ta upp med hålslev efter hand,  lägg dem på hushållspapper.
8. Servera genast med salladen.

Recept från