Parmesanpanerad gös med vermouthsås och knaprig parmaskinka

Den spröda, knapriga fisken med det smakrika fräset får sällskap av en sås gjord på den friska och lite kryddiga franska vermouthen Noilly Prat. Små broccolibuketter serveras till. Till dessert kokas äpplen mjuka i italiensk citronlikör och varvas med krossade italienska skorpor. Får du inte tag på skorporna kan de ersättas med vanliga skorpor och grovhackad sötmandel.

1. Skär skinkan i tunna strimlor. Stek dem riktigt knapriga utan extra fett i en het stekpanna. Ta upp skinkan och låt kallna.
2. Tomatfräs: Tärna tomaterna. Ansa och strimla salladslöken. Skiva oliverna. Fräs tomater, lök och oliver i oljan ca 3 min. Krydda med salt och blanda i basilikabladen.
3. Sås: Koka buljong, grädde och vin ca 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och häll redningen i såsen. Låt koka upp och smaka av med salt och tabasco.
4. Krydda fisken med salt och peppar. Vispa upp ägget och blanda ost och ströbröd. Vänd fisken först i ägg och sedan i ostblandningen. Stek fisken i smöret ca 2 min per sida, beroende på tjocklek.
5. Servera med tomatfräs, sås, pressad potatis och broccoli. Strössla över skinkstrimlorna.

Recept från