Parmesanostkräm

Hälften av de ugnsbakade grönsakerna mixas till en krämig sås.
Den kan förberedas liksom parmesankrämen. Köttet och brödet grillas strax före serveringen; under tiden värms resten av grönsakerna.

1. Sätt ugnen på 250°. Skala försiktigt vitlökarna lager för lager och plocka ut vitlöksklyftorna. Låt det mjuka skalet runt dem sitta kvar, den långa tråden blir dekorativ på tallriken.
2. Skala och klyfta schalottenlöken. Skölj och tärna aubergine och tomat. Dela och kärna ur pepparfrukten, skär den i bitar.
3. Baka grönsakerna i mitten av ugnen ca 20 min. Rör om några gånger under tiden.
4. Salta och peppra över grönsakerna. Lägg drygt hälften i en matberedare eller mixer. Tillsätt vatten och pressad lime (OBS riv skalet först) och mixa till en ganska slät kräm. Häll upp i kastrull.
5. Parmesankräm: Koka upp grädden i en liten kastrull och koka till 3/4 återstår. Tillsätt riven parmesanost och rivet skal från en lime. Salta och peppra.
– Hit kan förberedas –
6. Starta grillen. Dela bröden först på längden och sedan mitt itu.
Grilla bröden på båda sidor till vackert mönster.
7. Pensla köttet med olja samt salta och peppra. Grilla 3-5 min på varje sida. Värm under tiden såserna och grönsakerna en kort stund.
8. Lägg upp brödbottnarna på tallrikar. Fördela rucola över, därefter grönsakssås, köttbit, parmesankräm och brödlock. Fördela resten av grönsakerna runtom liksom oliver och kapris.

Recept från