Recept på parmesanlax med basilikasås, tagliatelle och squashband. Fryst lax i bitar är praktiskt när man är många.

För 8 person(er)

Ingredienser

1 kilo lax, 8 bitar (á 125 g)
1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
100 g parmesanost
800 g tagliatelle eller pappardelle
1 stor squash (600 g)

Basilikasås

1 kruka basilika
2 krm salt
1 vitlökslyfta
4 dl lätt crème fraiche

10 min+15 min i ugn

Parmesanlax med basilikasås och tagliatelle – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg laxbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra fiskbitarna. Riv osten  och strö över. Ugnsstek mitt i ugnen 10–15 min.
  2. Plocka alla blad av basilikan. Mixa alla ingredienser till basilikasåsen så den blir ljust grön och slät.
  3. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
  4. Hyvla squash med potatisskalare och låt koka med de sista 30 sekunderna. Servera pastan med lax och sås.

 

Fler recept med: Fest, Fisk, Lax, Övrigt