Laga köttfärscannellonin hemma. Ta med och värm den sedan i ugnen på 200° ca 15 min.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g lasagneplattor färska
1 pkt färskost med vitlök (100 g)
1 pkt ostsås (2,5 dl)

Fyllning:

1 gul lök hackad
500 g köttfärs
100 g rökt skinka finhackad
100 g squash fint tärnad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 tsk basilika
4 msk chilisås

Sås:

1 lök gul, hackad
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 burk krossade tomater (400-500 g)
0,5 tsk basilika
2 krm svartpeppar
2 dl parmesanost

Tillbehör:

gurka och morötter
1 msk olja

Parmesangratinerad köttfärscanneloni – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Stek lök, köttfärs, skinka och squash i olja en stor stekpanna. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och låt det koka ihop ca 5 min. Låt svalna.
  2. Klipp till 12 lasagneplattor om de är i hel bit. Bred osten på lasagneplattorna och fördela köttfärsröran på plattorna. Rulla ihop till rullar och lägg dem tätt i en ugnssäker form. Bred ut ostsåsen över rullarna.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt tomater, basilika, salt och peppar. Häll såsen över rullarna och strö över ost. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med morot och paprika i stavar.