Parmesanchips med citronkräm och löjrom

Recept på parmesanchips med citronkräm och löjrom. Lättlagat och löjligt gott tilltugg!  

För 12-14 chips:

Ingredienser

100 g parmesanost grovriven
80 g löjrom
1 msk rödlök finhackad

Citroncrème:

1 citron
2 dl crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Garnering:

dill

15 minuter + 8 minuter i ugn

Parmesanchips med citronkräm och löjrom — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Fördela osten i rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills osten fått en gyllene färg. Passa så att chipsen inte bränns. Låt kallna.
  2. Crème: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg en klick citroncrème på varje chips. Toppa med löjrom och lök. Garnera med dill. Servera direkt.