Här är det såsen som sätter sting på hela rätten. Den kan serveras varm eller kall till kyckling-, kalv- eller ankrätter. Grönsakerna kan varieras efter säsong.

För 10 person(er)

Ingredienser

10 skivor parmaskinka
2 morötter skalade
8 minimajs
20 haricots verts
50 g solrosskott

Sweet & soursås

1 dl sweet chilisås
0,5 dl japansk soja
1 msk ättiksprit (12 %)
3 msk pressad citronsaft
1 msk ljus sirap
3 msk hoisinsås
1,5 tsk sesamolja
1 dl chilisås av ketchuptyp
1 gurka

1. Skär morötterna i stavar, ca 6 cm långa. Dela minimajsen på längden om de är stora. Koka morötter, minimajs och haricots verts knappt mjuka i lättsaltat vatten. Spola dem i kallt vatten så håller de färgen.
2. Blanda alla ingredienser till såsen utom gurkan. Skala, skär i bitar.
Mixa gurkan till en juice och rör ner den i såsen. Sila.
-Hit går bra att förbereda-
3. Marinera grönsakerna i 1/3 av såsen ca 30 min.
4. Rulla in de marinerade grönsakerna och solrosskotten i parmaskinkan. Ställ rullarna i glasen och häll såsen över.

Fler recept med: Fest, Fläskkött, Förrätter, Tjejmiddag