Parmachips

I valet av pasta, salladssort och övriga grönsaker kan du givetvis improvisera efter tillgång. Även kycklingfilén kan ersättas med t ex kalkonfilé eller vanlig fläskfilé.
Skulle du inte hitta lufttorkad skinka till parmachipsen ersätter du den med riktigt knaperstekt bacon.

1. Skär kycklingfiléerna i grova strimlor. Kör basilikablad, nötter och vitlök i en matberedare tills allt är finfördelat. Tillsätt oljan lite i taget och slutligen parmesanost, salt och peppar.
2. Blanda peston med kycklingen och låt marinera några timmar eller upp till ett dygn. Skär salladen, halvera tomaterna, skiva löken samt dela sparrisen i bitar och koka den i lättsaltat vatten 2 minuter, varefter den ska spolas kall.
3. Parmachips: Lägg ut skinkskivorna i en stor torr stekpanna och ställ den på svag värme på spisen 8-10 minuter eller tills skinkskivorna torkat till och blivit knapriga utan att de får någon stekfärg.
4. I samband med serveringen steks kycklingen i smör med sin marinad 4-5 minuter i en ej för het panna (helst med släpplättbeläggning). Koka samtidigt pastan i lättsaltat vatten så att den är färdig samtidigt med kycklingen. Fördela sallad, grönsaker, nykokt pasta och kycklingen på stora tallrikar eller uppläggningsfat, garnera med parmachipsen.

Recept från