En riktigt vacker vitaminkick på julbordet. Fikon och kanel sätter smak tillsammans med frisk citron och mynta.

För 4 pers

Ingredienser

3 dl pärlcouscous
100 g hasselnötter
1/2 romanesco- eller blomkålshuvud
1/2 gul paprika
5 fikon
1 litet granatäpple
2 dl finhackad bladpersilja
1 dl finhackad mynta
1/4 tsk mald kanel
1/2 dl olivolja
1/2 dl pressad citron
1/2 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

30 min

Pärlcouscous med julsmak

1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.

2. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna så att de får fin färg. Låt svalna lite och gnugga sedan nötterna i en kökshandduk. Hacka dem grovt.

3. Plocka så små buketter som möjligt av kålen, de ska vara riktigt små. Kärna ur och skär paprikan i små bitar. Skär fikonen i riktigt små bitar. Halvera och pilla ut kärnorna ur granatäpplet.

4. Blanda nötter, romanesco, paprika, fikon, granatäppelkärnor, persilja, mynta, kanel, olja och citronsaft i en stor skål. Skölj couscousen i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt. Blanda ner dem i couscousen. Krydda med socker, salt och peppar.