Paprikasoppa med fruktsalsa

En god kyld paprikasoppa med en sked fint tärnad lök, nektarin och äpple är gott att svalka sig med på picknicken. Soppan är lätt att ta med sig ut, fyll en kanna med ordentligt lock, gärna termos.

1. Sätt ugnen på 200°. Dela och kärna ur paprikorna. Skala och skiva vitlöken. Lägg paprika och vitlök i en ugnssäker form. Häll över olja och rosta det mitt i ugnen i cirka 15 min.
2. Låt paprikorna svalna i en plastpåse, då är det lättare att dra bort skalet. Dela gurka och tomater i mindre bitar. Lös upp buljongtärningarna i varmt vatten. Låt kallna.
3. Mixa skalad paprika, vitlök, gurka och tomater i en matberedare.
Tillsätt hönsbuljong och limesaft. Mixa till en slät soppa.
Smaka av med salt, cayennepeppar och tabasco.
4. Salsa: Skala och hacka löken. Skär nektarin och äpple i små tärningar. Blanda lök, nektarin, äpple, limesaft och salt.
5. Servera soppan kyld med fruktsalsa och rostad baguette.

Recept från