Paprikan ugnsbakas innan den läggs i salladen så blir smaken mjukare och godare. Det är enklare än att grilla och skala den, men lika gott.

För 1 sats(er)

Ingredienser

4 paprikor i olika färger
150 g blandad sallad
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 krm salt
200 g fetaost
1 dl svarta oliver

Paprikasallad med feta och oliver — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar.
  2. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt dem svalna.
  3. Blanda salladen med olja, balsamvinäger och salt. Blanda i paprika.
  4. Lägg upp salladen på ett fat. Smula över fetaosten i bitar och strö över oliverna.
Fler recept med: Grönsaker, Sallader, Tjejmiddag