Paprikarisotto

Hemligheten med en god risotto är att den ska spädas långsamt med kokande buljong. Gör risotton i god tid och värm den i mikrovågsugnen när den ska serveras.

1. Fräs löken i oljan i en kastrull på låg värme ca 10 minuter utan att den får färg.
2. Koka upp buljongen.
3. Häll ner ris och paprikapulver i lökblandningen och rör om ordentligt. Låt det hela fräsa tillsammans någon minut.
Passa noga så att det inte bryns.
4. Börja med att hälla ungefär 1/3 av buljongen i riset, rör om och låt vätskan koka in nästan helt, innan man späder igen. Rör om så att inte riset fastnar i botten. Fortsätt att späda på samma sätt tills riset mjuknat och risotton har blivit krämig.
5. Ta risotton från värmen. Tillsätt smör och parmesanost, som helst ska vara nyriven. Smaka av om det behövs salt. Låt risotton vila ett par minuter innan den serveras.

Recept från