Den här rätten blir vacker med grön tagliatelle och den orangeröda paprikamousselinen.

För 4 person(er)

Ingredienser

350 g grön tagliatelle

Musslor

1 kg färska blåmusslor
2 schalottenlökar finhackade
1 tsk smör till stekning
2 dl torrt vitt vin
25 g persilja grovhackad

Paprikamousseline

3 röda paprikor skurna i stora bitar
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor hackade
2 msk olivolja till stekning
1 potatis skalad och skuren i små bitar
0,5 fiskbuljongtärning
2 tsk tomatpuré
1 dl kokspad från musslorna
2,5 dl vatten
1 tsk strösocker
2 msk smör rumsvarmt
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar

Garnering

3 ev persiljekvistar finhackade

1. Tvätta och skrapa musslorna väl och se till att de är slutna.
2. Fräs schalottenlöken i smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt musslor, vin samt persilja. Lägg på ett lock och låt koka över stark värme ca 3 minuter tills de öppnat sig. Skaka kastrullen då och då.
Spara musselspadet till paprikamousselinen och lägg musslorna åt sidan så länge.
3. Koka tagliatellen enligt anvisning på förpackningen.
4. Fräs paprika, lök och vitlök i olivolja i en vid kastrull tills allt är mjukt på svag värme. Tillsätt potatisen.
5. Smula över buljongtärning och tillsätt tomatpuré, kokspad från musslorna, vatten och strösocker. Låt koka på svag värme ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.
6. Kör blandningen i en mixer tills den är helt slät. Häll tillbaka den i kastrullen. Vispa ner smöret i små klickar. Smaka av med cayennepeppar, salt och vitpeppar.
7. Blanda den varma tagliatellen med musslorna och paprikamousselinen. Garnera eventuellt med hackad persilja.