Inspiration till den här rätten fick jag förra året på en resa i Indien. Om ännu mer hetta önskas kan ett kryddmått cayennepeppar tillsättas i potatisen.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 msk rapsolja
1,5 msk paprikapulver
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Potatis

600 g potatisar medelstora
300 g blomkål
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk curry
0,5 tsk kardemumma mald
1 tsk salt
1 tsk vallmofrö eller svarta senapsfrön
2 msk rapsolja

Tillbehör

1 dl matlagningsyoghurt

1. Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingen i en ugnssäker form med lite olja i botten. Blanda ihop kryddorna till kycklingen. Strö kryddblandningen över kycklingen och stek den mitt i ugnen ca 20 minuter.
2. Skala och koka potatisen. Koka blomkålen i lättsaltat vatten. Rör ihop kryddorna till potatisen med oljan. Blanda den kokta potatisen med kryddoljan. Servera med en klick yoghurt.