Paprikabiffar med mos på majs och potatis

Vanliga pannbiffar får en härlig sötma om man blandar upp dem med smörstekt paprika och lök. Till det passar en aromatisk kryddning och ett potatismos smaksatt med majs.

Annonsen laddas.

1. Skala och finhacka löken. Hacka paprikan grovt.
2. Fräs lök- och paprikahacket i majsolja några minuter under omrörning, tills löken mjuknat.
3. Tillsätt pressad vitlök, spiskummin, koriander och svartpeppar. Rör om och fräs ytterligare någon minut. Dra stekpannan från plattan.
4. Blanda vatten och potatismjöl i en rymlig bunke. Tillsätt nötfärs, ägg, salt samt lök- och paprikafräset. Blanda noga tills färsen känns lite kladdig.
5. Forma färsen till stora eller mindre biffar.
6. Stek biffarna i smör på medelgod värme, 3-6 minuter på var sida, tills de är genomstekta.
7. Servera tillsammans med majsmos, ev lite steksky och tomatketchup.

Så gör du majs- och potatismoset till:
Potatismos blir gott om man blandar i majskorn mot slutet av tillagningen.
Gör så här: Ta den mjöliga potatisen. Skala och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av. Värm under tiden mjölken. Mosa potatisen med en potatisstöt. Rör ner mjölken. Tillsätt majsen, smöret oh saltet. Vispa moset lite grann för att det ska bli luftigt. Servera genast.

Recept från Allt om Mat