Pappardelle-pasta med spenat och svamp

Recept på pasta med spenat och svamp. Tryffeloljan är flyktig och smaken dunstar fort, så droppa över den precis före servering.

För 4 personer

Ingredienser

300 g pappardelle
250 g skogschampinjoner
2-3 schallottenlökar
1 msk smör
1/2 tsk salt
1/2 dl torrt vitt vin
1 dl vispgrädde
1-2 krm tryffelolja
80 g färsk babyspenat
1/2 dl grovriven parmesanost

20 min

Pasta med spenat och svamp – gör så här

  1. Koka pappardellen enligt beskrivningen på förpackningen. Spara lite kokvatten när du silar av pastan.
  2. Ansa och skiva svampen. Skala och skiva löken. Bryn smöret i en stekpanna och fräs svamp och lök ca 5 min. Krydda med salt.
  3. Häll på vin och grädde och låt koka ihop ca 2 min.
  4. Droppa i tryffeloljan och vänd ner i pastan tillsammans med spenaten. Riv över ­parmesan och servera ­genast.
Fler recept med: Övrigt