Den fantastiska smaken på karljohanssvamp lyfter ytterligare med några droppar tryffelolja.

För 8 person(er)

Ingredienser

400 g pappardelle färsk
400 g karljohanssvamp eller skogschampinjoner, färsk
3-4 salladslökar
1 kruka gräslök
1 påse babyspenat (80 g)
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

1. Ansa och skiva svampen. Ansa och strimla salladslöken. Grovhacka gräslöken. Skölj spenaten.
2. Lägg svampen i en stekpanna och stek utan olja tills all vätska försvunnit. Blanda ner olja och strö på salt och peppar. Stek svampen ca 5 min. Vänd ner salladslök, gräslök och spenat och stek ytterligare 1 minut.
3.  Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
4. Servera pastan rykande het och servera med svamp- blandningen. Droppa tryffelolja över.