Papadam med curryhummus, gemsallad, snackgurka, mynta och koriander

Recept på papadam med curryhummus, gemsallad, snackgurka, mynta och koriander. Gör gärna hummusen i god tid så att smaken hinner utvecklas.

För 10 personer:

Ingredienser

20 papadam indiska linsbröd
4 gemsallad
20 snackgurkor
1 knippa mynta
1 knippa koriander

Curryhummus:

400 g kikärter kokta
1 vitlöksklyfta
1 msk curry
1 msk tahini sesampasta
2 msk citron pressad
3 msk olivolja
2 krm salt
1 dl turkisk yoghurt eller grekisk, ev

30 minuter

Papadam med curryhummus — gör så här:

  1. Curryhummus: Skala vitlöksklyftan. Mixa kikärter och vitlök i matberedare med curry, tahini, citronsaft och olja till en slät smet. Krydda med salt. Låt stå i kylen ca 1 timme före servering.
  2. Tillaga papadam enligt anvisning på förpackningen.
  3. Bryt gemsalladen i bitar. Halvera gurkan på längden. Lägg upp sallad, gurka och örter på ett fat.
  4. Servera grönsaker och papadam med hummus.