Det blir nio portionsbitar för mellanmål av det här receptet. Frys in bitarna styckvis. Värm i micro ca 1 min.

För 9 bitar

Ingredienser

3,5 dl vatten ljummet
25 g jäst 0,5 paket
1 msk olivolja + 2 msk olivolja
1 tsk salt
7-8 dl vetemjöl, gärna med fullkorn
250 g kycklingkött tillagat
1 msk tacokryddmix
1 paprika röd eller gul
3 dl tomatsås färdig
200 g ost riven
2 dl majskorn

Panpizza med tacokyckling

  1. Sätt ugnen på 250°. Mät upp vattnet i en bunke. Smula ner jästen och rör tills den löst sig.
  2. Blanda ner 1 msk olja, salt och nästan allt vetemjöl, spara någon matsked. Blanda med elvispens degkrokar till en slät deg.
  3. Strö över det sista av mjölet, lägg över en handduk  och låt jäsa 30 min.
  4. Blanda kycklingköttet med tacokryddmixen och tärna paprikan.
  5. Smörj en långpanna med 2 msk olja. Häll ut degen i pannan och tryck ut den med väl mjölade händer.
  6. Bred på tomatsås och strö på hälften av osten, all kyckling, paprika, majs och till sist resterande ost. Grädda längst ner i ugnen 15–20 min. Låt svalna och skär i 9 bitar.