Pannkaksknyten där räksmaken bryts mot skogsdoftande svamp, gärna färska kantareller, om det är säsong, annars duger det lika bra med små champinjoner.

För 10 knyten

Ingredienser

Pannkakssmet

4 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
2 ägg
1 msk smör smält
1 krm salt

Fyllning

500 g räkor färska, med skal
200 g svamp färsk ( t ex 1 burk kantareller)
1 msk smör
2 dl crème fraiche
250 g kesella
0,5 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
0,5 lime finrivet skal
1 dl dill finhackad
1,5 dl ost riven, t ex Gouda

Tillbehör

grönsallad, citronklyftor

Pannkaksknyten med räkor och svamp

1. Vispa samman smeten. Låt den vila 15 minuter. Grädda
till gyllenbruna små pannkakor och låt dem svalna.
2. Sätt ugnen på 250°. Rensa räkorna och stek svampen i
smör. Rör ihop creme fraiche och kesella i en bunke, lägg i räkorna och svampen. Smaka av med örtsalt, nymald vitpeppar, rivet limeskal samt finhackad dill.
3. Fördela blandningen i mitten på pannkakorna och vik
ihop var och en till ett litet paket.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och strö över
riven ost. Gratinera 10 minuter mitt i ugnen. Servera med
grönsallad och citronklyfta.