Pannkakor säljs ofta i gatustånd i Thailand. De är lagade med rismjöl och kokosmjölk vilket betyder att de är både gluten- och laktosfria. Servera gärna färsk skivad ananas till. Vi har gräddat i crêpespanna men det går bra i vanlig pannkaks- eller plättlagg.

För 15 pannkakor

Ingredienser

150 g rismjöl
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
6 dl kokosmjölk
2 ägg
2 msk koksflingor
2 msk smör till stekning

Till servering

2 msk kokosflingor
2 msk råsocker
2 miniananas

Kokos-pannkakor – gör så här:

  1. Blanda rismjöl, socker och salt i en skål.
  2. Vispa ner kokosmjölk och ägg. Vispa till en slät smet. Rör ner kokosen.
  3. Hetta upp lite smör i en crêpespanna (ca 16 cm i diameter).
    Häll i ca 1/2 dl smet och grädda tunna, gyllengula små pannkakor.
    Håll dem varma under folie medan resten av smeten gräddas.
  4. Rosta kokosflingorna i torr stekpanna ca 1 min. Blanda dem med råsockret. Skala och skiva ananasen.
  5. Servera pannkakorna med kokos- och sockerblandningen och ananas.