Pannbiff med rösti och pepparrotscrème fraiche

Annonsen laddas.

1. Pannbiff: Sätt ugnen på 150°. Riv potatisen på rivjärnets fina sida.
Finhacka och mjukstek löken i smör under omrörning utan att den tar färg.
2. Blanda potatis, lök, ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en bunke.
Blanda ner färsen och rör tills smeten är väl blandad.
3. Pepparrotscrème fraiche: Blanda crème fraiche, pepparrot och senap. Ställ kallt till servering.
4. Stek baconet på medelgod värme och låt rinna av på hushållspapper. Forma biffar av färsen (en biff = 100 g) och stek dem på medelgod värme i smör 3-4 minuter på var sida. Håll bacon och biffar varma i ugnen.
5. Rösti: Skala och grovriv potatisen. Blanda med salt. Låt hälften av smöret ta färg i stekpannan. Stek 4 rösti i taget på medelgod värme, 2-3 minuter på var sida. Stek de resterande på samma sätt.
6. Placera 2 rösti och en biff på varje tallrik. Lägg en skiva röd lök på varje biff. Fördela crème fraiche ovanpå. Lägg på bacon, klyftad tomat och skivad gurka.

Recept från Allt om Mat