Pannbiff med rösti och pepparrotscrème fraiche

1. Pannbiff: Sätt ugnen på 150°. Riv potatisen på rivjärnets fina sida.
Finhacka och mjukstek löken i smör under omrörning utan att den tar färg.
2. Blanda potatis, lök, ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en bunke.
Blanda ner färsen och rör tills smeten är väl blandad.
3. Pepparrotscrème fraiche: Blanda crème fraiche, pepparrot och senap. Ställ kallt till servering.
4. Stek baconet på medelgod värme och låt rinna av på hushållspapper. Forma biffar av färsen (en biff = 100 g) och stek dem på medelgod värme i smör 3-4 minuter på var sida. Håll bacon och biffar varma i ugnen.
5. Rösti: Skala och grovriv potatisen. Blanda med salt. Låt hälften av smöret ta färg i stekpannan. Stek 4 rösti i taget på medelgod värme, 2-3 minuter på var sida. Stek de resterande på samma sätt.
6. Placera 2 rösti och en biff på varje tallrik. Lägg en skiva röd lök på varje biff. Fördela crème fraiche ovanpå. Lägg på bacon, klyftad tomat och skivad gurka.

Recept från