Pannbiff med palsternackspuré och stekta kantareller

Palsternackspurén har en god sötsyrlig smak som passar bra till pannbiffen och de smörstekta kantarellerna.

Annonsen laddas.

1. Pannbiff: Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör tills den är mjuk. Låt kallna.
2. Lägg blandfärs i en skål. Tillsätt ägg, grädde, dijonsenap, timjan, salt, svartpeppar och lök. Blanda ordentligt.
3. Forma fyra biffar och stek dem gyllenbruna smör i en stekpanna ca 8 min per sida.
4. Palsternackspuré: Skala och skär palsternackan i mindre bitar.
Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
5. Sila bort vattnet och mixa palsternackan i en matberedare med lätt creme fraiche och mjölk. Smaka av med honung och salt.
6. Ansa kantarellerna. Skala och finhacka löken.
7. Bryn kantareller och lök i smöret i en stekpanna tills all vätska från svampen kokat in. Smaka av med salt och socker. Tillsätt persiljan precis före serveringen.
8. Fördela pannbiff och palsternackspuré på tallrikar och strö kantarellerna runt.

Recept från Allt om Mat