Pannacotta med vinterfrukt

Pannacotta är en perfekt avslutning på en god middag. Blandad vinterfrukt finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker.

Pannacotta med vinterfrukt

 

1. Pannacotta: Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Blanda grädde och farinsocker i en liten kastrull. Snitta och öppna den halva vaniljstången. Lägg den i grädden. Låt blandningen koka upp hastigt under omrörning. Ta kastrullen från plattan.
2. Tillsätt gelatinbladet och rör tills det har smält. Ställ kastrullen i kallt vatten i diskhon tills grädden svalnat. Rör om då och då.
Ta upp vaniljstången och fördela grädden i portionsformar som rymmer drygt en deciliter. Täck och ställ formarna i kylen minst 2 timmar.
3. Lag: Blanda vin, farinsocker, kanelstång, snittad vaniljstång och stjärnanis i en liten kastrull. Rör tills sockret smält och ge sedan blandningen ett uppkok.
4. Hacka katrinplommon och aprikoser. Lägg hacket i den varma vinlagen. Låt frukterna dra i lagen någon timme, gärna längre.

Recept från