Pannacotta med stjärnanis och vanilj, päronkompott och karamelliserade valnötter

Pannacotta är en enkel men festlig dessert. Är du allergisk mot valnötter kan du servera kompotten med mandelbiskvier i stället.

Pannacotta med stjärnanis och vanilj, päronkompott och karamelliserade valnötter

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp grädden med socker,  vaniljstång, vaniljfrön och stjärnanis. Ta kastrullen åt sidan.
  3. Ta upp och smält gelatinbladen i gräddblandningen. Tillsätt yoghurten och sila genom en finmaskig sil. Fördela  i glas och ställ i kylskåpet minst 4 timmar.
  4. Valnötter: Smält sockret i en kastrull tills det blir ljust brunt. Tillsätt valnötterna och vänd runt dem i det smälta sockret så att de blir helt täckta. Häll upp på bakpappersklädd plåt och låt kallna.
  5. Kompott: Skala och fintärna päronen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt päronen. Koka mjuka under lock 3-5 min. Låt kallna.
  6. Servera pannacottan med kompott och valnötter. Garnera med mynta.

Recept från