Pannacotta med frisk smak av nypon. Reducera gelén till 2 dl, annars blir den för lös.

För 8 person(er)

Ingredienser

Pannacotta

Pannacotta:

4 gelatinblad
6 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 dl farinsocker

Nypongelé:

3,5 dl vatten
1 dl nypon rensade grovhackade, eller samma mängd torkade
1 dl syltsocker

Tillbehör:

mandelbiskvier

1.  Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 15 min.
2. Häll grädden i en  kastrull.  Dela vaniljstången på mitten. Snitta den på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i grädden. Tillsätt farinsockret.
3. Värm grädden under omrörning till strax före kokpunkten. Sila bort vaniljstången.
4. Smält gelatinbladen i den varma grädden under omrörning.
5. Fördela blandningen i 8 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl. Täck och ställ kallt.
6. Nypongelé: Blanda vatten, nypon och syltsocker i en kastrull. Låt blandningen sjuda utan lock tills 2 dl saft återstår. Sila.
7. Låt blandningen svalna och skeda den sedan över pannacottan. Ställ kallt ytterligare någon timme före servering.
8. Dekorera med mandelbiskvier  före servering.