Krämig pannacotta med ett tunt tak av hjortrongelé smakar som en dröm. Pannacotta är en dessert som kan förberedas. Perfekt till fest och nyår.

För 6 person(er)

Ingredienser

Pannacotta

2 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 msk blossa 05 eller annan glögg

Hjortongelé:

2 gelatinblad
100 g hjortron frysta
1 dl vatten
1 tsk citronsaft pressad
1 msk strösocker

Pannacotta med hjortrongelé – gör så här:

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Klyv vaniljstången på längden och koka upp den med grädden och sockret.
  2. Dra kastrullen av värmen. Ta upp gelatinbladen, låt dem smälta i krämen. Låt dra ca 10 min.
  3. Ta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och rör ner dem och glöggen i krämen.
  4. Häll upp i ca 1 1/2 dl stora portionsglas och kyl 2 timmar.
  5. Blötlägg gelatinbladet till gelén i kallt vatten.
  6. Koka upp hjortronen med vatten, citronsaft och socker. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i blandningen.
  7. Sila ifrån hjortronkärnorna, kyl och skeda hjortrongelé över pannacottan när den börjar stelna. Kyl ytterligare en timme tills gelén stelnat.