Pannacotta med havtorn och fruktsallad

Pannacotta är en perfekt dessert som går att förbereda. Havtornsjuicen ger smak åt både pannacotta och gelé.

15 min + 2 timmar att stelna

1. Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela och skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp grädden med vaniljfrön och vaniljstång, havtornsjuice och socker.
2. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinet och smält det i grädden under omrörning. Ta bort vaniljstången. Häll upp pannacottan i serveringsglas och ställ kallt i kylskåpet för att stelna, ca 2 timmar.
3. Gelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten, havtornsjuice och socker. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Låt gelén kallna tills det blivit trögflytande. Häll gelén över pannacottan och låt stå kallt till servering.
4. Servera med frukt i en skål bredvid.

Recept från