Pannacotta betyder "kokt grädde" på italienska, men här har vi låtit en del av grädden ersättas av fet kokosmjölk. Skaka burken noga innan du öppnar den så att allt blandas.

För 6 personer

Ingredienser

Pannacotta

3 gelatinblad
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 dl vispgrädde
3 msk strösocker
2 msk citron pressad
3 msk vit rom eller malibulikör (kokoslikör)

Tillbehör

1 granatäpple
0,5 dl kokos riven

Pannacotta med granatäpple och rostad kokos – gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp kokosmjölk, grädde och socker i en kastrull och låt sjuda ca 1 minut.
  2. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i kokosmjölken. Tillsätt citronsaft och rom.
  3. Låt blandningen stå ca 30 minuter, rör om då och då. Häll smeten i formar och täck med plastfolie. Ställ i kylen ca 6 timmar.
  4. Rosta den rivna kokosen i en torr stekpanna. Rör om då och då.
  5. Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna. Lägg granatäppelkärnor på toppen av pannacottan och strö rostad kokos runt om. Servera genast.

 

Så skalar du granatäpple snabbt och enkelt