Panna cotta med vanilj och hjortron

Panna cottan är frisk och god av hjortron, vingelé och mynta.
Den kan med fördel göras dagen före serveringen.

Ingredienser 6 person(er)

Panna cotta
1 dl strösocker
3 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
2 st gelatinblad
2 dl hjortron
6 st glas, 1 dl
Vingelé
1,5 msk strösocker
2 dl torrt vitt vin
1 st gelatinblad
Garnering
2 msk färsk mynta, hackad
2 msk pistagenötter, hackade

1. Panna cotta: Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Koka upp grädde med socker och vaniljstången som delats på längden.
Rör ner de blötlagda gelatinbladen i den varma mjölken. Låt smälta och sedan kallna till rumstemperatur och sila blandningen.
2. Fördela hjortronen i glasen. Ställ dem i frysen tills hjortronen är frysta. Tillsätt panna cottan och ställ i kylen för att stelna.
3. Vingelé: Lägg gelatinbladet 5 min i kallt vatten. Koka upp vin och socker och rör ner det blötlagda gelatinbladet. Ställ kallt tills det börjar tjockna.
4. Strö pistagenötter och mynta över panna cottan när den har stelnat. Häll på vingeléet och låt allt stelna i kylen.

Recept från