Pankopanerad spätta­filé med sötsur salsa

Recept på pankopanerad spätta­filé med sötsur salsa. Salsan är god även till exempelvis grillad kyckling. 

30 minuter

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Salsa: Skär bort skalet från ananasen och skär bort den hårda stocken i mitten. Skär fruktköttet i små tärningar. Kärna ur och småtärna  paprikan. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda ananas, paprika och lök med vinäger, socker, sambal oelek och 2 krm salt.
  3. Krydda fisken med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd den först i uppvispat ägg och sedan i panko. 
  4. Stek fisken i omgångar i 3 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
  5. Servera den nystekta fisken med salsa, ris och lättkokta sockerärter.

 

Recept från