Pankofriterad sejfilé med saffransaioli

Nyfriterad fisk serveras med råa grönsaker och aioli. Kokt jasminris är gott till om man vill ha en riktigt mättande måltid.

1. Saffransaioli: Lös saffranet i det heta vattnet, låt svalna. Blanda saffransvattnet med vitlök och äggulor. Vispa försiktigt i oljan, lite i taget. Smaka av med citronsaft och salt.
2. Grönsaker: Skär blomkålen i små buketter. Dela gurkan på längden och ta bort kärnhuset, skär sedan gurkan i stavar. Skala moroten och skär i stavar, Skölj sellerin och skär i stavar.
3. Skär sejen i mindre bitar, salta och panera i vetemjöl, ägg och panko. Hetta upp rapsoljan i en kastrull till 180° och fritera fisken i omgångar tills den blir gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.
4. Servera fisken nyfriterad med grönsaker och aioli, komplettera gärna med grönsallad och kokt jasminris.

*Panko är japanska brödflingor som ger en särskilt knaprig yta vid fritering. Finns i asiatiska butiker och i välsorterade livsmedelsbutiker.

Recept från