Panko- och noripanerad skrei med sojamajonnäs och marinerade grönsaker

Recept på panko- och noripanerad skrei. Fisken ska stekas strax före servering och ätas riktigt nylagad.

1 timme

Panko- och noripanerad skrei med sojamajonnäs och marinerade grönsaker

 

Gör så här:

  1. Strö salt och chiliflakes på ­fisken. Vispa upp ägget. Blanda panko och smulade noriblad. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko med noriblad.
  2. Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke. Tillsätt i oljan i en fin stråle under vispning. Blanda ner soja, sesamolja och chiliflakes.
  3. Grönsaker: Skala morötterna och hyvla dem och fänkålen tunt, gärna på mandolin (spara fänkålsdillen). Skär sockerärterna i strimlor.
  4. Blanda limesaft, olja, salt och chiliflakes. Blanda dressingen med grönsakerna.
  5. Stek fisken runt om i smör i en stekpanna tills innertemperaturen är 52°, ca 10 min.
  6. Servera fisken direkt med majonnäs och grönsaker. Garnera med fänkålsdill och koriander.

Recept från