Blir det strömmingsfiléer över är de goda att äta på smörgås med skivad kokt potatis och klippt gräslök.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g strömmingsfiléer
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
2 ägg
1,5 dl ströbröd
3 msk smör

ris

3 dl ris långkornigt
6 dl grönsaksbuljong
3 rödbetor färska (ca 250 g)
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
0,5 tsk salt

sås

2 dl matyoghurt (10%)
2 msk persilja hackad
1 msk wasabipasta
2 krm salt

1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Salta och peppra. Doppa filéerna i uppvispat ägg och sedan i ströbröd.
2. Ris: Koka riset i grönsaksbuljong i en kastrull ca 20 min. Skala och riv rödbetorna grovt på rivjärn. Låt rödbetorna koka med riset när det återstår ca 10 min av koktiden. Smaka av med vinäger, honung och salt.
3. Rör samman ingredienserna till såsen.
4. Stek strömmingsfiléerna i smör i stekpannan ca 2 min per sida. Servera de nystekta filéerna med rödbetsris, wasabisås och sallad.