Panerad Kycklingfilé

Kycklingfilé i bitar paneras först och steks i panna lite kort för att få färg. De steks därefter färdigt i ugn och under tiden kan man göra tillbehören och någon av de kalla yoghurtsåserna, t ex den med grön curry.

Ingredienser 4 person(er)

2 msk smör, till stekning
600 g kycklingfilé
1 st panering, sats
Tillbehör:
2 st fänkål, i tunna klyftor
2 st äpplen, urkärnade och i tunna klyftor
1 msk senapsfrö
, kokt ris och yoghurtsås

1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingfiléerna i bitar. Dubbelpanera och stek dem i stekpanna med smör eller olja ca 3 min så att bitarna får fin färg runt om. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och stek dem färdiga i ugn ca 10 min.
2. Stek fänkål i en stekpanna med smör eller olja på medelgod värme ca 2 min. Lägg i äpplen och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med senapsfrö.
3. Servera kycklingen med fänkåls- och äppelblandningen, kokt ris samt yoghurtsås.

Recept från