Pannacottan är smaksatt med hallonpuré.

För 4 person(er)

Ingredienser

Pannacotta

1,5 gelatinblad
0,5 vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
0,5 tsk citron rivet skal
1 dl hallonpuré

Gelé

1 gelatinblad
1 dl hallonpuré
1 dl vitt vin
0,5 vaniljstång

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär ett snitt i vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg allt i en kastrull med grädde, strösocker och citronskal. Låt blandningen precis koka upp, ställ åt sidan.
2. Värm hallonpurén, vispa i de blötlagda gelatinbladen och blanda med den uppkokta grädden. Ta upp vaniljstången och häll upp pannacottan i glas och ställ kallt minst 2 timmar.
3. Gelé: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm under tiden hallonpurén med det vita vinet. Ta upp gelatinbladet och smält det i såsen.
4. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda i hallonsåsen.
Låt svalna något innan den hälls över den stelnade pannacottan.
Ställ kallt minst 1 timme.
5. Servera pannacottan med små mandelbiscotti.