Palatsväktarkyckling – Gongbao jiding

Gongbao-kyckling eller Palatsväktarkyckling är uppkallad efter en av kejsaren utsänd guvernör till Szechuan som gick under namnet palatsväktar Ding.

1. Tärna kycklingen i 2×2 cm stora bitar. Blanda marinaden och lägg i kycklingen 30 minuter, gärna längre.

2. Tärna gurka och paprika. Rosta jordnötterna gyllenbruna
i en torr stekpanna.

3. Sås: Blanda ingredienserna och ställ åt sidan.

4. Servering: Stek kycklingen snabbt i 2 omgångar i het wok eller stekpanna under omrörning (se tipsruta sid 41). Ta upp köttet och ställ åt sidan.

5. Stek ingefära, vitlök och chili i ny olja några minuter.

6. Tillsätt gurka, paprika och böngroddar. Stek 1 min. Tillsätt kycklingen och rör ner såsen så att maizenan är löst. Koka några minuter och rör ner jordnötterna. Servera genast med ris.

Recept från