Palak paneer

Recept på en underbart smakrik vegetarisk gryta med indisk färskost.

Annonsen laddas.

45 min

Palak paneer

 

1. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Tärna tomaterna. Fräs lök, vitlök, ingefära och kryddor i smör i en gryta ca 3 min. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt vattnet och låt koka under lock ca 10 min. Krydda med 1 tsk salt och peppar.

2. Myntaraita: Mixa 1 1/2 kruka mynta och 1 dl yoghurt med mixerstav. Tillsätt mango chutney, socker, spiskummin, salt och peppar. Rör i 1 dl yoghurt. Finhacka 1/2 kruka mynta och blanda med olja. Ringla oljan över yoghurten.

3. Vänd ner spenaten i tomatsåsen. Tärna osten och stek den knaprig i olja. Krydda med 1/2 tsk salt. Vänd ner osten i såsen och servera med myntaraita och potatis eller ris.

Recept på Sweet’n’sour potatoes

 

Recept på paneer (indisk färskost)

Paneer är en naturell färskost som används mycket i det indiska köket. Den är enkel att laga och passar riktigt bra ihop med kryddig aubergine.

Det här behövs till 300 g:

2 liter mjölk (3 %)

4 tsk vitvinsvinäger

1/2 lime, pressad saft

Gör så här:

1. Låt mjölken koka upp i en gryta. Rör i vinäger och limesaft. Låt koka under omrörning till ostmassan flockar sig.

2. Lägg massan i en sil täckt med en ren kökshandduk. Låt rinna av helt i rumstemperatur. Ställ in i kylen.

3. Skär massan i skivor eller tärningar. Paneer håller 8–10 dagar i kylen.

Recept från Allt om Mat