Pajskal med caprese och pestofyllning

Baka pajskalet i förväg, packa ner och ta med till landet. Resten fixar du lätt på arbetsbänken utomhus. Caprese, en klassisk italiensk tomat- och mozzarellasallad, varvas med rikligt med pestosås i pajen.

1. Pajdeg: Mät upp mjölet i en skål. Lägg i smöret, skuret i små bitar. Finfördela det i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Knåda degen lätt och forma den till en rundel.
2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Fäst en remsa aluminiumfolie runt kanten så att den inte sjunker ner under gräddningen. Låt pajen vila i kylen ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°.
3. Sätt formen i mitten av ugnen och förgrädda tills den har fått fin färg, ca 12 min. Låt pajskalet svalna.
4. Fyllning: Skiva mozzarellaosten och tomaterna. Varva ostoch tomatskivorna i två lager med peston i pajskalet med ostskivorna underst och tomatskivorna överst. Ringla över lite olivolja. Garnera med strimlade basilikablad. Salta och peppra.

Recept från