Pajdeg

Fyllningen i pajen får god hetta av färdig tacosås.
Snabbt och bekvämt!

Ingredienser 4 person(er)

Pajdeg
100 g smör
1 msk vatten
2 dl vetemjöl
Fyllning
1 tsk salt
0,5 tsk salt
0,5 tsk strösocker
2 krm svartpeppar
1 krm svartpeppar
0,5 dl vispgrädde
1 msk olivolja
4 st ägg
1 st gul lök, finhackad
1 st vitlök, finhackad
300 g nötfärs
0,5 dl mjölk
2 dl het tacosås
150 g bladspenat, tinad grovhackad
Sallad
0,5 krm salt
1 krm strösocker
1 krm svartpeppar
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
1 st kruka romansallad

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop mjöl, smör och vatten till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ i frysen 10-15 min. Förgrädda pajbotten 10 min i mitten av ugnen.
2. Stek köttfärs, lök och vitlök i olivolja. Tillsätt spenat och socker.
Smaka av med salt och peppar.
3. Vispa ihop tacosås, mjölk, grädde och ägg. Smaka av med salt och peppar. Lägg spenat och köttfärsblandning i pajskalet. Häll över äggsmeten. Grädda på nedre falsen i ugnen 35-40 min.
4. Dela och skölj romansalladen. Blanda ingredienserna till dressingen i en bunke.

Recept från